Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Adaptief onderwijs

Wij geven korte instructies aan de hele klas en verlengde of verdiepte instructies aan kinderen die dat nodig hebben of daarom vragen. Alle kinderen krijgen in het leerjaar in principe dezelfde leerstof aangeboden. Dit is de basisstof. Voor de kinderen die meer aan kunnen dan alleen de basisstof werken we met verdiepingsstof. Deze taken kunnen de kinderen tijdens de les of tijdens de weektaak uitvoeren.
Voor de kinderen die moeite hebben met de basisstof werken we met herhalingsstof. Ook deze taken kunnen tijdens de les of tijdens de weektaak uitgevoerd worden. Om de zorg goed uit te voeren wordt afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van elk kind. De school richt zich steeds op ‘wat heeft het kind nodig?’.
De komende jaren richten we ons steeds meer op de ontwikkelbehoefte van het kind en eigenaarschap: korte instructies en zelfstandige verwerking van de leerstof op eigen niveau waarbij we kinderen leren om zelf na te denken en aan te geven over wat zij nodig hebben van de leerkracht/klasgenoten: 'als dit het doel van de les is, dan heb ik van de leerkracht /mijn klasgenoten nodig dat....' Om kinderen daarbij te helpen werken we met een doelenbord tijdens de instructies.  

Kinderen die extra instructies nodig hebben, krijgen dit van de eigen leerkracht, op het moment dat andere kinderen zelfstandig werken, in de klas of op het leerplein. Op het leerplein werken kinderen onder toezicht van de onderwijsassistent.

Populaire artikelen