Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Opleidingsschool

Het is in het belang van het onderwijs aan onze kinderen, dat leerkrachten goed worden opgeleid en goed opgeleid blijven. KBS St. Jozef ziet het mede opleiden van aanstaande collega’s dan ook als een verantwoordelijkheid. 
Daartoe werken we samen met de Katholieke Pabo in Zwolle (KPZ) en leiden we samen de nieuwe leerkrachten op. Door deze samenwerking worden aanstaande leerkrachten ingevoerd in de cultuur van de school maar ook van het onderwijs als geheel. Dat betekent dat we als school mede de kwaliteit van onze nieuwe collega’s vorm geven maar ook dat door de inbreng van de studenten de zittende leerkrachten zich verder professionaliseren.

Zo maakt het samen opleiden deel uit van onze ambitie de kwaliteit van het onderwijs steeds te verbeteren. 
De studenten vormen met elkaar een leergroep. Onder begeleiding van de Opleider in School (OIS) Samantha Jansen werken zij aan een onderdeel van de schoolontwikkeling. Daarnaast voeren de 1e, 2e en 3e jaarsstudenten opdrachten uit in de stageklas. Zij worden begeleid door de mentor van de klas. De mentor geeft feedback op de ontwikkeling van de student. 
De WPO leerkracht werkt op twee vaste dagen en is de feitelijk verantwoordelijk leerkracht. Zij wordt begeleid door de OIS-er.